Hvordan tænker du over forholdet mellem dit arbejde og din fritid?

Hvis du ser dit arbejde som et middel til at nå målet at holde fri, så du kan “leve livet”, dyrke fritidsinteresser, være familiemenneske eller bare gøre som, det passer dig – så er lønarbejderlivsformen nok din foretrukne livsform.

Omvendt er det, hvis din fritid handler om at lade op til at komme på arbejde og blive bedre til dit arbejde, fx ved at udvikle dine kompetencer og dit netværk – så tyder alt på, at karrierelivsformen er din foretrukne livsform. Grænsen mellem arbejdstid og fritid lidt flydende – fx bliver der sikkert lige tjekket mails om aftenen, når de små er lagt i seng og i den stil.

Og hvis dit arbejds- og fritidsliv fletter helt sammen og griber ind i hinanden – så er din livsform sikkert den selvstændige livsform. I denne livsform er familielivet centreret om virksomheden, som du selv ejer og driver – skellet mellem fritid og arbejdstid eksisterer ikke som sådan og er heller ikke så vigtigt.

Hvis du tænker på at skifte livsform, så er der er rigtig mange konkrete konsekvenser at være opmærksom på – både for dig selv og dine omgivelser. Det er vigtigt at gøre sig klart.