Dine faglige kompetencer er først og fremmest baseret på faglige kompetencerdine erfaringer – og har at gøre med arbejdsopgaver, som du i praksis har erfaring med at udføre.

Din uddannelse har selvfølgelig betydning, men dine kompetencer er næste helt sikkert blevet videreudviklet i dine jobs eller gennem fritidsaktiviteter – jo ældre du er, jo større betydning har dine erfaringer for dine faglige kompetencer.

Kortlægningen af dine faglige kompetencer

Når du skal arbejde med at identificere dine faglige kompetencer, handler det derfor først og fremmest om at få styr på dine erfaringer. De skal listes og kortlægges, hvorefter de skal sorteres alt afhængig af, hvad de handler om.

Det giver dig et godt overblik og en klar viden om, hvorfra dine faglige kompetencer stammer.

Eksempler på faglige kompetencer:

  • Erfaring i individuel diæt-, ernærings- og kostvejledning – samt ernæringsterapi og sygdomsspecifik diætbehandling.
  • Stærk erfaring med vedligehold og klargøring til drift samt arbejde med KLS/ el autorisation og 10 kv driftsledelse.
  • Mere en 25 års erfaring i analyser og formidling på det velfærdsmæssige område i Danmark og internationalt.

Værdifuldt at have styr på sine faglige kompetencer

I jobsøgning og karriereudvikling er en præcis indsigt i egne personlige og faglige kompetencer samt evnen til at formidle og dokumentere dem på en klar og tydelig måde et vigtigt fundament for

  • at sælge tillid og skabe relationer til kontaktpersoner og mulige arbejdsgivere.
  • at have et godt selvværd og føle sig godt rustet i jobsøgningen – herunder jobsamtalen.
  • at arbejde med formulering af jobmål.

Når du har styr på dine faglige kompetencer, har du et solidt fundament for at profilere dig selv. Andre har måske samme uddannelse som dig; men netop din “samling” af erfaringer er der nok ikke så mange, der har. Derfor kan netop din kombination af faglige kompetencer være med til at gøre netop dig speciel/interessant.

Det, at du har styr på dine faglige kompetencer, vil også gøre, at du langt hurtigere og sikrere vil kunne skabe indhold til dine søgninger – du har ligesom et højere “beredskab”.

Læs mere om faglige kompetencer i forhold til