Afklaring om jobmåljobmål

Hvad er det for jobs, du går efter? Hvad ønsker du i grunden at arbejde med for nogle opgaver og hvorhenne – det handler om at sætte fingeren på opgaver, brancher, virksomheder og geografi.

Det er både vigtigt at vide, hvad du vil, og hvorfor du vil det, så du kan begrunde og forklare om, hvad det er du bliver motiveret af. NB! Arbejdsgivere lægger stor vægt på en ansøgers motivation, fordi engagement og commitment har stor betydning for performance og trivsel.

Det er som bekendt lysten, der driver værket – og det har stor betydning for alt muligt, om man går op og ned af en glad eller en ligeglad kollega i det daglige.

Afklaring om jobmål indeholder:

  • værdiafklaring – hvad er vigtigt og har betydning i dit liv …og arbejdsliv? …samt snak om konsekvenser og dilemmaer.
  • motivation – hvad er det du tænder på/brænder for af opgaver, brancher og virksomheder? Hvad har tidligere karakteriseret situationer med flow? Dybere ned i en snak om, hvad du egentlig vil og trives med. Og hvorfor? Drømmejobbet på kort(ere) sigt. Reality tjek gennem netværk.
  • jobmål – arbejde med konkrete jobmål (jobtype/foretrukken virksomhed) samt afdækning af dine væsentligste faglige og personlige kompetencer, som matcher de krav, der stilles i forhold til målene.

Hvad får du ud af at arbejde med dine jobmål?

Arbejdet med målafklaringen resulterer i, at du føler dig afklaret og er bevidst om det, du vil. Derudover vil du være i stand til at begrunde det, dvs. du kan både skrive og fortælle løs om, hvad der motiverer dig.

Konkret vil du stå med beskrivelser af en række konkrete jobmål, som danner grundlag for hele din efterfølgende jobsøgning – metoder, ansøgningsmateriale, jobsamtaler osv.

Afklaring om jobmål er trin 2 i et forløb med Karriereafklaring og jobrådgivning; men dette modul kan også købes separat.

Ring og hør nærmere på tlf. 40 30 60 95 eller send en email til Peter Rasmussen.

Interesseret? Klik her!