LinkedIn er et nødvendigt værktøj i jobsøgning

Headhuntere og rekrutteringsfirmaer bruger LinkedIn hver dag,7601112-pics-socialemedier og “førstekontakten” til kandidater foregår ofte via dette sociale medie.

Virksomheder har talent scouts, som kigger efter interessante profiler, og flere og flere jobs bliver slået op på LinkedIn. Derfor er det vigtigt at have en god profil, når man er jobsøgende.

Din profil er synlig døgnet rundt, også når du ikke selv er på nettet. På den måde fungerer profilen som dit virtuelle brutto CV og er hele tiden aktivt.

Indsamling af informationer til jobsøgning

En anden stor fordel er, at du kan finde en masse informationer om virksomheder og personer.

Rigtig mange virksomheder har efterhånden fået sig en virksomhedsprofil på LinkedIn, og her kan du ofte finde informationer, som du ikke finder andre steder – som fx på deres hjemmeside. Det kan du både bruge, når du søger på jobopslag, og når du søger uopfordret gennem netværk.

Når du er igang med en konkret jobsøgning, vil du på LinkedIn også kunne finde værdifulde informationer om kontaktpersoner, samtalepartnere, fremtidige kolleger samt personer, som har kendskab til virksomheden, og som du har i dit eget netværk. Det giver dig mulighed for at få et bedre grundlag for dit ansøgningsmateriale og tillige forberede dig bedre til jobsamtaler.

Sammenlagt er det derfor have stor betydning, at du er aktiv på LinkedIn.

Det kræver lidt at indrette profilen, så den matcher din jobsøgning. Profilen skal være lidt mere rummelig end dine målrettede CV’er, som vægtes forskelligt afhængig af de jobs, du søger; men profilen skal omvendt ikke være så rummelig, at den bliver uskarp i sine budskaber om, hvor du er stærk.

Ring på tlf. 40 30 60 95 eller send en email til mig for at høre mere om, hvordan jeg kan hjælpe dig.

Interesseret? Klik her!